Опубліковано: 30 Липня, 2022. Переглядів: 432


Невдовзі буде запущено пасажирське сполучення з аеропорту “Ужгород” – Чубірко

У Закарпатській облраді впевнені, що за місяць-другий буде запущено пасажирське сполучення з аеропорту “Ужгород”, інформує галузеве інтернет-видання “Крила”.

На черговій сесії Закарпатської обласної ради депутати виділили гроші на ужгородський аеропорт, тим паче, що це ледь не єдиний аеропорт, який уцілів у війні.

– Ці 26 мільйонів виділяються для того, щоб у нас з’явився великий, унікальний і можливо останній, самий головний в державі аеропорт – повідомив Володимир Чубірко, голова Закарпатської облради. – Насправді це єдиний в Україні аеропорт, який може функціонувати для пасажирських перевезень, тому що злітно-посадкова смуга починається зі Словаччини і  закінчується Словаччиною. Злітаючий борт попадає у небо Європейського Союзу, а не в небо України, яке сьогодні закрито у зв’язку з подіями.

– Тому я впевнений, – цитують голову облради “Крила”, – що за місяць-другий у нас полетять борти наших українських авіакомпаній, ті, які базуються сьогодні в Європі, в напрямку Відня, в напрямку, якщо потрібно, Праги, Мюнхена.

Раніше повідомлялося, що процес підготовки документації щодо сертифікації аеропорту “Ужгород” перебуває на завершальній стадії.


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Loading...