Опубліковано: 30 Липня, 2022. Переглядів: 717


Україна оголосила обов’язкову евакуацію людей з однієї з областей: подробиці

Уряд України запровадить обов’язкову евакуацію мешканців неокупованих районів Донеччини перед початком опалювального сезону.

Про це в ефірі телемарафону повідомила віцепрем’єр-міністерка, міністерка з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Ірина Верещук. Вона очолила координаційний штаб, який займатиметься організацією евакуації.

Таке рішення було прийнято після звернення керівника Обласної військової адміністрації Донеччини Павла Кириленка.

“Якщо людина відмовляється, вона повинна буде підписати, що вона розуміє і усвідомлює всі наслідки і несе персональну відповідальність за своє життя. Ми демократична країна, ми не можемо когось змушувати силоміць, але така форма буде обов’язковою і з підписом такої людини”, – зазначила Верещук.

За її словами, з Донеччини доведеться евакуювати щонайменше 200–220 тис. місцевих жителів.

“У Донецькій області абсолютно відсутнє газопостачання, всі газогони, які можна було відремонтувати, вони відремонтували. Але, на жаль, ворог знову і знову знищує все, що могло б взимку обігріти людей. Немає належного електропостачання. Одним словом – тепла в Донецькій області в зимовий період не буде”, – попередила міністерка.

Вона наголосила, що 33 стаття Кодексу про цивільний захист населення говорить саме про таку форму евакуації, як обов’язкова.

“Я вважаю, що це обов’язок кожного дорослого члена родини. В Донецькій області 52 тисячі дітей, їх треба евакуювати, не можна наражати їх на смертельну небезпеку в зимовий період без тепла, світла, без можливості обігріти”, – пояснила Верещук.


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Loading...