Опубліковано: 11 Червня, 2022. Переглядів: 3118


Виїзд чоловіків за кордон: Зеленський відреагував

Президент України Володимир Зеленський відерагував на петицію з вимогою скасувати заборону виїзду з України чоловіків віком від 18 до 60 років та запровадити пріоритет призову під час мобілізації добровольців.

“Указом Президента України від 24.02.2022 № 64/2022 «Про введення воєнного стану в Україні» визначено, що на період дії правового режиму воєнного стану конституційні права і свободи людини і громадянина, передбачені, у тому числі, статтею 33 Конституції України, можуть бути обмежені.

Скасування вказаних обмежень передбачається здійснити після завершення дії правового режиму воєнного стану.” – йдеться у відповіді.

Зеленський уточнив, що правила перетинання державного кордону України громадянами України встановлюються Кабінетом Міністрів України.

“Стосовно порушеного у петиції питання про запровадження пріоритету призову під час мобілізації добровольців зазначаю, що організаційне керівництво мобілізацією в Україні відповідно до Закону України «Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію» здійснюється Кабінетом Міністрів України, який, зокрема, визначає порядок проведення заходів мобілізації в
державі.”

Президент звернувся до Прем’єр-міністра України Дениса Шмигаля з проханням комплексно опрацювати порушені в електронній петиції пропозиції, звернувши особливу увагу на дотримання конституційних прав громадян, запобігання і виявлення можливих правопорушень, пов’язаних з корупцією, зокрема серед співробітників прикордонних пунктів пропуску і територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки.


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Loading...