Опубліковано: 11 Червня, 2022. Переглядів: 4304


На хабарі затримано посадовця військкомату (+ФОТО)

За процесуального керівництва Вінницької спеціалізованої прокуратури у військовій та оборонній сфері Центрального регіону викрито та затримано начальника відділення забезпечення Вінницького об’єднаного міського територіального центру комплектування та соціальної підтримки.

Про це інформує Cпеціалізована прокуратура.

Установлено, що вказана військова службова особа – майор ЗС України, одержав неправомірну вигоду в розмірі 1400 доларів США та 3550 грн від громадянина України за вчинення дій з використанням службового становища, а саме – за непризов під час загальної мобілізації.
10.06.2022, після одержання неправомірної вигоди, хабарника в погонах затримано на місці вчинення кримінального правопорушення.

Грошові кошти в затриманого вилучено.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюється слідчими слідчого управління Головного управління Національної поліції у Вінницькій області за оперативного супроводження Управління стратегічних розслідувань у Вінницькій області.

Наразі готується повідомлення затриманому про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 368 КК України, а також клопотання про обрання щодо останнього запобіжного заходу.

Санкція ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України передбачає покарання у виді позбавлення волі на строк від п’яти до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду, – повідомляє пресслужба Cпеціалізованої прокуратури у військовій та оборонній сфері Центрального регіону.


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Loading...