Опубліковано: 10 Листопада, 2021. Переглядів: 1062


Закарпатську облраду чекає чергова “Коаліція самоліквідаторів”?

Про це пише на своєму телеграм-каналі Павло Федака https://t.me/P_Fedaka/9.

В Закарпатській обласній раді ще не “вбили дракона,” а вже ділять «шкуру невбитого ведмедя”. “Європейська солідарність” у завуальованій формі озвучила свої вимоги до  майбутньої коаліції у Закарпатській обласній раді. Це зроблено на шпальтах близького їм видання Zaknovunu.info, у статті під назвою “Нова більшість Закарпатської облради ділить «шкуру невбитого ведмедя».

Але зроблено це досить нетолерантно, одразу робиться закид на адресу майбутніх учасників коаліції –  «Батьківщини», ОПЗЖ та «Команди Андрія Балоги», зазначаючи, що на відміну від цих партій позиція “Європейської солідарністі” є послідовною і тримає, як правило, чітку позицію (можлива співпраця з ОПЗЖ є послідовною позицією?).

Цікаво, що жодного зауваження до партії Рідне Закарпаття ( подейкують, що на Закарпатті РЗ має свою квоту у депутатському списку ЄС)

“Нині нова більшість виглядає так: РЗ – 12 депутатів, КАБ – 7 депутатів, «Батьківщина» – 8 депутатів, ЄС – 6 депутатів, ОПЗЖ – 6 депутатів. Разом – 39 депутатів + 1 депутат із «За майбутнього» , яке залишилося в опозиції зі слугами – Андріана Сушко. Отже – 40 депутатів, що є міцною більшістю” – зазначається у публікації.

Головою ради розглядається кандидатура Володимира Чубірка (РЗ)

На які посади претендує ЄС? ЄС у обласній раді претендує знову на посади заступника обласного голови та  на голову бюджетної комісії.

ОПЗЖ ж вимагає залишити свого голову бюджетної комісії.

«Батьківщина» – хоче посаду першого заступника голови ради та керуючого справами, як це було одразу після виборів депутатів 8-го скликання.

Окремо торги йдуть по комісіях. Команду Андрія Балоги повністю задовільняє кандидатура Володимира Чубірки, який знову у чудових відносинах з Віктором Балогою.

Проблемама ЄС, що коаліція з ОПЗЖ буде виглядати так само непродньо, як раніше виглядала зі “Слугою народу” і знову розпадеться, а мати в запасі 33-34 голоси без ОПЗЖ  замало для стабільної роботи.

Я б назвав таку коаліцію – Коаліція самоліквідаторів.

Мені скажуть, що я вже називав неприродніми також  і коаліції “Слуг” “РЗ”, “ЄС” та “Батьківщина” та  «Слуг», ОПЗЖ, КМКС, «Команди Андрія Балоги», «За майбутнє».

А яка ж тоді природня?

Стійкою може бути лише коаліція на базі провладних “Слуги Народу”, “Рідного Закарпаття” та “За Майбутнє”, а далі все має обертатися навколо цього базису. Об’єктивно до нової коаліції мали би входити “Команда Андрія Балоги”, “КМКС” можливий варіант з “Батьківщиною”. По відношенню до ОПЗЖ є “червоні лінії” в Офісі Президента, але на Закарпатті вони в орбіті Віктора Балоги і можуть підтримувати голосами без формального входження в коаліцію. А ось “ЄС” краще бути в опозиції – у них це непогано виходить останнім часом.

Головним моментом співпраці “Слуг” та “РЗ” є узгодження кандидатури майбутнього голови облради.

Ясно, що на гребені хвилі зараз  ріднозакарпатець Володимир Чубірко. “СН” це не влаштовує, але ми не бачимо якихось реальних альтернативних пропозицій. Шукайте компроміси!

А час іде, час працює проти Закарпатської обласної ради, час працює проти України.

Переговорники у владних кабінетах! Одумайтесь! Влаштовуйте мозгові штурми і вийдіть на узгоджену лінію”, – пише Павло Федака.

Джерело: Трибуна


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Loading...