Опубліковано: 5 Червня, 2024. Переглядів: 272


Загальна мобілізація: чи можуть призвати українців з подвійним громадянством

Деякі українці з подвійним громадянством не зможуть виїжджати з країни.

Посольство США в Україні повідомляє, що в Україні було скасовано виключення «проживання за кордоном».

Відтепер, українців з подвійним громадянством не випускатимуть з країни і можуть призвати до лав ЗСУ, інформує Слово і Діло.

Нововведення почало діяти ще з 1 червня 2024 року. Оскільки українське законодавство не визнає подвійне громадянство, то відтепер, американо-українські подвійні громадяни віком від 18 до 60 років можуть більше не мати змоги від’їжджати за межі країни. Вони будуть розглядатися виключно як громадяни України.

У Посольстві підкреслили, що українське законодавство не визнає подвійного громадянства. Таким чином, під час перебування в Україні американсько-українські подвійні громадяни розглядаються виключно як громадяни України, і на них поширюються права та обов’язки громадян України. Відповідно до воєнного стану в Україні чоловікам віком від 18 до 60 років заборонено залишати країну.

Як наголошує дипломатичне відомство, раніше люди з подвійним американсько-українським громадянством у цій групі могли в’їхати в Україну, а потім виїхати з неї, якщо вони зняли з реєстрації своє місце проживання в Україні та зареєстрували місце проживання у США. За інформацією Посольства, цей виняток було скасовано з 1 червня.


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Loading...