Опубліковано: 5 Червня, 2024. Переглядів: 278


По 10 годин без світла: українців закликали готуватися до надскладної зими

Народний депутат Сергій Нагорняк просить українців готуватись до довших відключень взимку – вважає, що попри підвищення тарифів на світло ситуація з електроенергією залишатиметься складною.

Взимку, на жаль, ситуація буде ще складнішою.

Про це повідомив народний депутат та член Комітету з питань енергетики та житлово-комунальних послуг Сергій Нагорняк.

Він зауважив, що з огляду на те, як Росія регулярно завдає ударів по енергосистемі, наразі спостерігається надскладна ситуація в енергетиці країни. З огляду на це нардеп звертається до українців, щоб ті вже готувалися до важкої зими.

Нагорняк наголошує: варто бути готовими до того, що за температури в -10 градусів світло можуть вимикати на 10 годин на добу. Навіть попри підвищення тарифів він не вважає, що це забезпечить безперебійний доступ до електроенергії:

“Ситуація наступна, ми з вами маємо розуміти, що об’єктивно… і це найголовніший момент зараз, ще головніший, ніж сам тариф на електроенергію… ми маємо сьогодні всі говорити відверто, що підняття тарифу на електроенергію не дасть можливості все одно у 2024 році бути 24 години на добу зі світлом”.

З огляду на це він підсумовує: “… ситуація насправді надскладна і ми її бачимо на початку літа і вона буде взимку, на жаль, ще складнішою”.


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Loading...