Опубліковано: 4 Травня, 2024. Переглядів: 363


Мобілізація в Україні: як працівники ТЦК перевірятимуть дані чоловіків на вулицях

У Генштабі ЗСУ пояснили, яку інформацію будуть перевіряти представники ТЦК та СП (Територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки), зупинивши чоловіка на вулиці. “Питань не буде”, якщо громадянин оновить дані.

Працівники військкоматів перевірятимуть оновлення даних через електронний кабінет. Про це заявив представник Генерального штабу ЗСУ Юрій Глущенко в етері Radio NV.

“Оновлені дані через електронний кабінет потрапляють у єдиний державний реєстр. У разі зупинки такого громадянина на вулиці чи в іншому місці для перевірки його військово-облікових документів працівниками ТЦК, працівники мають змогу підключитися до реєстру або в телефонному режимі з’ясувати з оператором ЄДРВ щодо оновлення даних громадянина. Оператор з’ясує і розповість усю інформацію про громадянина”, – розповів представник Генштабу.

Глущенко наголосив, що якщо військовозобов’язаний оновив дані, то до нього не буде жодних запитань.

Нагадаємо, як раніше повідомили у Міноборони, електронний кабінет військовозобов’язаного запрацює з 18 травня. Застосунок буде доступний для завантаження в App Store та Google Play Market.

Для оновлення даних в е-кабінеті потрібно буде завантажити мобільний застосунок, авторизуватися і заповнити необхідні поля. Зокрема номер телефону, електронну пошту та фактичну адресу проживання. Окрім нового застосунку, оновити свої дані можна буде також через ТЦК та ЦНАП. Проте у двох останніх варіантах потрібно буде відвідувати установи, а через Е-кабінет зробити це можна буде навіть з-за кордону.

“Ми працюємо над тим, щоб в застосунку була доступна ця дуже проста і зручна функція – авторизуватися, заповнити ці три поля і отримати одразу інформацію з бази військовозобов’язаних “Оберіг” для того, щоб передивитися, які дані є по тобі в реєстрі”, – розповіла заступниця міністра оборони України з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації Катерина Черногоренко в ефірі “Радіо Свобода”.


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Loading...