Опубліковано: 4 Травня, 2024. Переглядів: 836


У храмі Гробу Господнього в Єрусалимі зійшов Благодатний вогонь (+ФОТО, ВІДЕО)

У храмі Гробу Господнього в Єрусалимі сьогодні, 4 травня, у Велику Суботу, зійшов Благодатний вогонь, який очікували паломники з усього світу.

Віруючі вітають один одного «Христос Воскрес!» – «Воістину Воскрес!».

Люди миттєво передають Вогонь всім, хто знаходиться в храмі, після чого його зможуть отримати всі, хто очікував чуда сходження біля храму.

Одразу ж після сходження патріарх передає полум’я людям, запаливши свічки та лампади. Потому вогонь розвозять в усі куточки світу.

Благодатний вогонь зійшов близько 14:13.

Нагадаємо, вже завтра, 5 травня, християни східного обряду будуть святкувати Пасху.

До Храму Гробу Господнього в Єрусалим щорічно у Велику суботу приїжджають православні з усього світу. Благодатний вогонь символізує нерукотворне світло Воскресіння Христового. Потім представники різних церков розвозять його по різних куточках світу.

За переказами, першим Благодатний вогонь з’явився апостолу Петру. Коли він почув про воскресіння свого вчителя, то вирушив до печеру, де було поховано тіло Христа. Там побачив яскраве світло, що освітлювало весь простір.

У наш час головний вівтар Храму Гробу Господнього запечатують, а ключі віддають мусульманській сім’ї. У Велику суботу вдень всередину заходять патріарх Єрусалимський та архімандрит Вірменської апостольської церкви, одягнені лише у підрясники. Через деякий час патріарх виносить з вівтаря вже запалені свічки.

За православними переказами, якщо Благодатний вогонь не зійде, це буде ознакою Другого пришестя Ісуса Христа і кінця всього живого.

 


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Loading...