Опубліковано: 29 Квітня, 2024. Переглядів: 199


Польщі вже слід мінувати кордон з РФ та Білоруссю – генерал

Хоча конфлікт Росії з НАТО здається малоймовірним, Польщі слід будувати укріплення на кордоні з РФ та Білоруссю. Там варто вже зараз робити мінні поля. Про це в інтерв’ю Delfi заявив колишній командувач сухопутних військ Польщі генерал Вальдемар Скшипчак.

“Досвід війни в Україні показує, що знання про те, як будувати укріплення, оборонні позиції, мінні поля, щоб зупинити ворога, знову актуальні.

Я вважаю, що польські та литовські кордони з Росією треба зміцнювати, розміщувати ешелоновані мінні поля вже зараз, у мирний час”, – наголосив він.

Польський генерал переконаний, що у воєнний час укріплення на прикордонних територіях будувати вже буде запізно.

“І ховати це не треба. І Лукашенко і Путін повинні знати, що, якщо вони вирішуватимуть розпочати війну, їхнім військам доведеться долати настільки укріплені райони, що це вимагатиме величезних жертв із боку їхніх військових”, – наголосив Скшипчак.

При цьому, на його думку, загрози повномасштабної війни в Європі немає, поки триває війна в Україні. За словами генерала, у росіян немає потенціалу, щоб розпочати цю війну. Однак, Європі потрібно готуватися, створювати збройні сили з добре озброєних та вмотивованих солдатів.

“Якщо ми будемо сильними, жодна війна не розпочнеться”, – наголосив Скшипчак.


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Loading...