Опубліковано: 9 Квітня, 2024. Переглядів: 393


Тікав від ТЦК: ухилянт мало не став жертвою вовків та кабанів у Карпатах

Громадянина України, який 6 днів блукав українськими Карпатами, затримали надвечір у Верховинському районі Івано-Франківської області, на ділянці відповідальності відділу прикордонної служби «Шибени» Чернівецького загону.

Про це інформує Державна прикордонна служба України.

У горах ухилянт чув вовків, кабанів і зустрівся з риссю

«Прикордонний наряд виявив незнайомця з рюкзаком, який рухався засніженим схилом, неподалік українсько-румунського кордону. Група реагування допомогла ослабленому та промоклому порушнику спуститися з гори та доставила його до прикордонного підрозділу. Чоловіка напоїли гарячим чаєм, надали їжу та можливість зігрітися», — розповіли у відомстві.

Далі прикордонники стали розпитувати врятованого, що він тут робить. Виснажений чоловік не став нічого приховувати і розповів про свої пригоди. Виявилось, що це харків’янин. Йому 42 роки. Воювати чоловік боїться, а грошей, щоб спробувати відкупитися від армії не має. Він розповів, що планував таким чином незаконно дістатися до однієї з країн ЄС, але не усвідомлював, що подорож буде такою важкою та небезпечною.

«Відчайдух сам прокладав собі маршрут, але зізнався, що кілька разів втрачав орієнтування у гірській місцевості та подолав пішки відстань орієнтовно від 50 до 70 кілометрів. П’ять ночей „турист“ спав просто неба у спальному мішку, неодноразово чув вовків, кабанів та оленів, а в один з днів зустрів на полонині карпатську рись», — інформують прикордонники.

У горах нині дуже небезпечно – сходять лавини

Після такого зізнання прикордонникам не залишалось нічого іншого, як передати чоловіка правоохоронним органам. І вже ті, за спробу незаконного перетину державного кордону, на правопорушника склали протокол за ст.204-1. Подальшу долю «горе-туриста» вирішить суд.

Попри останні сонячні дні у викогор’ї Карпат ще багато снігу і зберігається лавинна небезпека. Сніг тане, тож нині мандрівки у гори дуже небезпечні.

«Охоронці кордону в черговий раз попереджають про небезпеку незаконних подорожей у Карпатах, оскільки вони несуть пряму загрозу здоров’ю й нерідко завершуються трагічно. Наразі на високогірних ділянках кордону з Румунією висота снігового покриву складає від 1,5 до 2-х метрів, також прикордонники часто спостерігають різкі зміни погодних умов», — наголосили в ДПСУ.


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Loading...