Опубліковано: 13 Березня, 2024. Переглядів: 330


У Росії закликали евакуювати мешканців двох областей: це дуже серйозна заява, – ГУР МО

Події у Курській і Бєлгородській областях РФ тримають у напрузі як владу агресора, так і місцевих мешканців.

Наразі там немає ні місцевої поліції, ні армії. Зате є озброєні легіони, які хочуть звільнити країну від влади Путіна.

Більше того, вони закликали оголосити евакуацію мирних мешканців з прикордонних територій, бо може початися щось важливе…

Такий заклик про евакуацію населення двох областей Росії, щоб уникнути жертв – серйозна заява. Події на території РФ можуть свідчити про продовження внутрішніх конфліктів.

“Є спільна заява РДК, Легіону “Свобода Росії” та “Сибірського батальйону” із закликом до мешканців Бєлгородської та Курської області евакуюватись з цих територій. До влади цих регіонів врятувати життя їх людей. Це дуже серйозна і вагома заява”, – сказав представник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Андрій Юсов в ефірі телемарафону.

Він зазначив, що ці події свідчать про продовження внутрішніх конфліктів на території РФ, які загострилися і розростаються після повномасштабного вторгнення Росії на територію України. Юсов наголосив, що ці події, безумовно, мають серйозне військове і політичне значення.

“Я думаю, що вчора і сьогодні тисячі та мільйони українців з вдячністю дивилися на героїчні дії бійців РДК, Легіону “Свобода Росії”, “Сиббата”, тому що вони показують, що той, хто приносить війну у чужий дім, власне кличе її до себе. І це те, що зробив Путін і те, що відчули на собі за ці дні росіяни”, – наголосив розвідник.

Стрілятимуть по військових об’єктах РФ, які ховаються між будинками цивільних

Вранці 12 березня бійці Легіону “Свобода Росії”, Російського добровольчого корпусу і Сибірського батальйону зайшли до Курської та Бєлгородської областей РФ. Вони звернулися до мирних росіян, які мешкають у Бєлгороді та Курську, а також до влади цих регіонів. Бійці попередили, що завдаватимуть ударів по військових об’єктах, які окупанти облаштували поміж цивільними.

Задля уникнення жертв серед цивільного населення, бійці закликали всіх негайно залишити міста. Добровольці окремо закликали місцеву владу організувати евакуацію.

Ось текст спільної заяви Легіону “Свобода Росії”, Російського добровольчого корпусу і Сибірського батальйону.

“Ми звертаємося до наших співгромадян: жителів міста Бєлгород, чиновників Бєлгородської адміністрації та всіх тих, хто нас чує.

Путінські вбивці завдають масованих ударів по мирних українських містах, виставляючи свої позиції між вашими будинками, школами ваших дітей і держустановами. Щодня десятки простих невинних людей (здебільшого жінок і дітей) гинуть від обстрілів з Бєлгорода. Обстріли України з території Бєлгорода повинні зупинитися!

У зв’язку з цим, ми змушені завдати вогневої поразки по військових позиціях, які розміщені в містах Бєлгород і Курськ. Щоб уникнути жертв серед цивільного населення, ми закликаємо всіх негайно покинути міста. Місцеву владу ми закликаємо зберігати людські життя і почати евакуацію з міст Курщини та Бєлгородщини”.


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Loading...