Опубліковано: 13 Березня, 2024. Переглядів: 385


У законопроєкті про мобілізацію залишилось лише одне обмеження для ухилянтів

Комітет Верховної Ради з питань національної безпеки, оборони та розвідки вирішив відхилити всі пропозиції щодо застосування заходів впливу за ухилення від мобілізації, окрім однієї – обмеження керування транспортним засобом.

Про це сказав народний депутат з фракції “Слуга народу” Олександр Федієнко, повідомив сайт парламенту.

“Комітет відхилив усі пропозиції щодо тимчасових обмежень для ухилянтів, а залишив тільки норму стосовно обмеження керування транспортним засобом”, – сказав Федієнко.

Зі слів нардепа, щодня розглядається близько 300 правок до законопроєкту.

Нардеп заявив, що закон вибудовується з точки зору норм права як рамковий механізм, а спосіб виконання вже визначатимуть підзаконні документи.

Федієнко сказав, що чинне законодавство не заважає територіальним центрам комплектування формувати мобілізаційний потенціал, але законопроєкт про мобілізацію, який напрацьовується зараз, передовсім має дати мотивацію, а також вдосконалити роботу ТЦК.

“Багато військовозобов’язаних відсутні у реєстрах Центрів комплектації, їх фізично і технічно не бачать. Законопроєкт дасть можливість виявити тих громадян, які не стоять на обліку, при цьому перебувають в інших реєстрах”, – сказав нардеп.


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Loading...