Опубліковано: 6 Березня, 2024. Переглядів: 223


Стало відомо, засуджених за які злочини не будуть мобілізувати до ЗСУ

Засуджені, які скоїли злочини на військовій службі або проти державності не будуть мобілізовані до Збройних сил України. Також проти цих категорій засуджених виступили самі військові, в ефірі загальнонаціонального телемарафону заявив міністр юстиції Денис Малюська.

“Але в інших випадках цілком можна працювати з таким контингентом, чимало з них є патріотично налаштованими людьми”, – зазначив Малюська.

Засуджені, які на початку повномасштабного вторгнення були звільнені від відбування покарання, мали стати до лав ЗСУ, але вчинили так не всі, заявив він.

“Новий механізм передбачатиме, що ми з рук у руки передаватимемо з нашої установи в ТЦК. Вони хоча й будуть звільнені умовно достроково, однак відмова від проходження строкової служби буде означати вчинення нового злочину, відповідно така людина у пенітенціарні заклади повернеться”, – сказав Малюська.

Кількість людей, яких можуть мобілізувати серед засуджених, з ухваленням такого механізму становитиме тисячі.

“Я очікую, що закон буде прийнятий досить швидко, якогось спротиву, опонентів цій ідеї практично немає. Всі розуміють, що увʼязненних можна і слід використовувати, враховучи, що вони самі готові захищати Батьківщину, це обов’язок кожного”, – сказав Малюська.


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Loading...