Опубліковано: 5 Лютого, 2024. Переглядів: 741


Карантин та дистанційне навчання у школах Закарпаття. Епідеміологиня розповіла деталі

З 5 лютого і на тиждень школи Ужгородської та Рахівської громад перебувають на карантині. У Берегівській та Мукачівській громадах введено дистанційне навчання у школах. Відповідні рішення були прийняті 2 лютого на засіданнях місцевих протиепідемічних комісій, як зазначено на сайтах громад. Серед 70 тисяч хворих на ГРВІ та грип в Закарпатській області більша частина — діти до 17 років.

Про це розповіла у ефірі “Суспільне. Спротив” головна епідеміологиня Закарпатської області Вікторія Тимчик.

За її словами, у регіоні триває зростання захворюваності на гострі респіраторні інфекції. Протягом минулого тижня зареєстрували 8609 випадків, що на 50% більше, ніж попереднього тижня. Епідемічний поріг наразі перевищений на 61%.

“Хворіють як дорослі, так і діти. Групою ризику є дорослі від 30 до 64 років, які становлять майже 28% від загальної кількості захворілих. Також серед групи ризику визначаються діти віком від 15 до 14 років, що складають понад 30%. Зараз активно залучені органи місцевого самоврядування, які обговорюють питання захворюваності на місцевих комісіях відповідно до плану та вже запропонували рішення щодо обмежень у навчальному процесі. Це може бути або карантин, або перехід на дистанційне навчання”, — розповіла жінка.

Вікторія Тимчик зазначила, що такі рішення приймаються на місцевому рівні, і кожна громада може вирішувати ситуацію відповідно до власних умов.

“Велика кількість захворювань на респіраторні інфекції. Ми підтвердили циркуляцію вірусу грипу, і серед закарпатців він циркулює вже з середини січня, але це не є нічим незвичайним для регіону. COVID-19 нікуди не зник, і завдяки тестуванню минулого тижня було виявлено 63 нових випадки”, — додала епідеміологиня.

Що відомо про епідеміологічну ситуацію на Закарпатті

У зв’язку з ускладненням епідситуації впродовж 5-9 лютого школи Ужгорода закрили на карантин, а школи Берегівської територіальної громади перевели на дистанційну форму навчання.

З 5 лютого у всіх дошкільних навчальних закладах та двох школах Іршавської громади запровадили карантин. Також всі школи в Рахівській громаді перевели на дистанційне навчання.

У Берегівському, Рахівському, Мукачівському та Ужгородському районах зросла кількість хворих на грип та ГРВІ.


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Loading...