Опубліковано: 8 Січня, 2024. Переглядів: 240


Антикорупційний комітет побачив ризики в урядовому законопроєкті про мобілізацію

Комітет Верховної Ради з питань антикорупційної політики визнав урядовий законопроєкт про мобілізацію таким, що містить корупційні ризики. Про це з посиланням на коментар голови комітету, народної депутатки від “Слуга народу” Анастасії Радіної повідомила “Українська правда“.

За її словами, комітет дійшов висновку, що мобілізація потрібна в Україні, але деякі норми відповідного законопроєкту мають корупційні ризики.

Які саме, Радіна не уточнила і пообіцяла надати цю інформацію згодом.

Вона додала, що на засіданні були присутні представники Міністерства оборони і Генерального штабу Збройних сил України. Вони погодились з висновком комітету і пообіцяли усунути недоліки.

Раніше Кабінет міністрів вніс до парламенту законопроєкт “Про удосконалення окремих питань мобілізації, військового обліку та проходження військової служби”.

Уряд пропонує накласти низку обмежень на тих громадян, які не виконали обов’язки щодо мобілізаційної підготовки та мобілізації, для порушників правил військового обліку та законодавства про оборону підвищити штрафи. А за відмову проходити медогляд позбавляти волі так само, як за ухилення від мобілізації.

Перед цим заступниця голови Комітету з питань національної безпеки, оборони та розвідки Мар’яна Безугла повідомляла, що пропонується встановити призовний вік по мобілізації – 25 років.


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Loading...