Опубліковано: 30 Грудня, 2023. Переглядів: 362


Українська влада обіцяє послабити закон про мобілізацію

В Україні, найімовірніше, ухвалять компромісну версію законопроекту про мобілізацію. Необхідно окремо критично розглянути обмеження прав громадян, які пропонуються законопроєктом, в інтерв’ю “Радіо Свобода” заявив перший заступник голови ВР Олександр Корнієнко.

Люди повинні усвідомити, що у нас масштабна війна з великою лінією фронту, що потрібно проводити ротацію людей, які вже воюють по 20 місяців.

Велику кількість бригад необхідно виводити на ротацію, заявив голови Офісу президента Михайло Подоляк під час стріму з Ігорем Яковенком.

“І ті підходи, з якими Україна входила у війну з тими юридичними правилами, які визначали і мобилізаційні процеси, і процеси демобілізації, і процеси ротації, і процеси , які визначали роботу територіальних центрів комплектації (військкоматів), і визначали роботу лікарсько-лікувальних комісій – це все вимагає змін, інших юридичних підходів…”, – зазначив Подоляк.

Він підкреслив, що законопроект однозначно буде допрацьовуватися, зараз він обговорюється на різних рівнях, дискутують військові, представники Міністерства оборони, йдуть обговорення на рівні депутатського корпуса, експертного співтовариства.

“Як виграти війну тоді, якщо умовно кажучи дотримуватися в повному обсязі все, що гарантовано демократичною країною з точки зору прав і можливостей людини? Як тоді виграти велику війну? Якщо ми не готові йти на часткову, ситуативну, пов’язану з війною, поразку прав, то яким чином тоді воювати далі?”- продовжив Подоляк.

Він також підкреслив, що потрібно не дати Росії заморозити конфлікт, оскільки це дасть їй можливість наростити сили, сформувати свій військовий альянс.


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Loading...