Опубліковано: 25 Листопада, 2023. Переглядів: 637


Мільйони доларів готівки, елітні авто, золото та зброя: в депутата облради провели обшуки (+ФОТО, ВІДЕО)

У депутата Рівненської обласної ради, який також є заступником голови Поліського лісового офісу ДСГП “Ліси України”, співробітники Державного бюро розслідувань виявили незадекларовані статки на мільйони доларів.

До лютого 2023 року він обіймав посаду начальника Рівненського обласного управління лісового та мисливського господарства. А потім зайняв одну з керівних посад в створеному на його базі Поліському лісовому офісі ДСГП “Ліси України”.

Про це повідомляє пресслужба ДБР.

У межах відкритого кримінального провадження було проведено обшуки у тому числі в помешканні та на робочому місці депутата та членів його сім’ї. Загалом виявлено та вилучено тільки готівкою понад $4 млн у різній валюті.

Правоохоронці також знайшли три елітні автомобілі “AUDI Q8”, “MERCEDES-BENZ GLE 350E” та “BMW X5”. Виявили коштовності та дорогі годинники, зокрема елітної марки Рatek philippe. Знайдено у депутата й золоті монети, злитки золота, два пістолети, автомат Калашникова з 16 магазинами до нього із патронами.

“Крім того, депутат володів чотирма земельними ділянками у Рівному, на яких здійснював будівництво котеджів. Ділянки зареєстровані на номінальних осіб, підконтрольних “обранцю”. Фігуранту повідомлено про підозру за статтею про незаконне збагачення. Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 10 років”, – йдеться у повідомленні.

До Національного агентства з питань запобігання корупції скеровано лист щодо проведення моніторингу способу життя фігуранта та його сім’ї.

За даними джерела УП, йдеться про Віталія Суховича.

Депутат рівненської облради незаконно збагатився на мільйони доларів – ДБР

Довідково: У 2018 році Сухович отримав нагороду від тодішнього міністра оборони Степана Полторака “За значний особистий внесок в організації та надання всебічної допомоги особовому складу частин та підрозділів ЗСУ та активну громадянську позицію”.

Також був депутатом від партії БПП “Солідарність”.


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Loading...