Опубліковано: 25 Листопада, 2023. Переглядів: 679


Коли закінчиться війна: відомий експерт зробив прогноз, який шокує і українців, і росіян

Українці повинні адаптуватись до життя в умовах війни, вважає відомий політичний експерт. Він зазначив, що якщо в України та Росії будуть ресурси, то війна може тривати і до 2035 року, проте на його думку – це може і швидше закінчитись.

Політичний експерт Віталій Портников заявив, що українці повинні адаптуватись до життя в умовах війни. Про це він сказав в етері “Говорить великий Львів”.

Ми можемо впевнено говорити про 2033-2035 рік – Портников

“У воюючій країні люди повинні адаптуватись до реальної ситуації. Люди повинні адаптуватись до війни. Якщо раптом воєнні дії закінчаться дуже швидко, а чим швидше вони закінчаться – тим більш складним буде їхній результат для українського суспільства. Але хай мир, коли б він не наступив, буде для українців приємним бонусом. Адаптуватись та жити у війні для українців – це дуже важливий момент у ситуації, коли мир стає теорією. Колись теорією була війна. Зараз для українських громадян теорія – це мирне життя”, – пояснив Портников.

Експерт розповів, як на початку повномасштабної війни він розмовляв із західними партнерами, і ті прогнозували, що війна триватиме, як у Сирії. Проте він зазначив, що все залежатиме від ресурсів. “Ми можемо впевнено говорити про 2033-2035 рік, коли сторони зрозуміють щодо закінчення ситуації. Але я впевнений, що ресурсів для такої довгої війни не вистачить, і вже скоро ми зустрінемось із таким варіантом закінчення війни, який може бути приголомшливим, як для росіян, так і для українців”, – сказав експерт.

Віталій Портников також зазначив, що спочатку українців переконували, що війна скоро закінчиться через неповагу та некомпетентність. “Я маю на увазі не владу, а тих спікерів, які заспокоювали. Багато хто каже – і добре, бо так ми б з’їхали з глузду. Але я хочу запитати – а яка різниця, в який момент потрапити до психіатричної лікарні? У лютому чи березні минулого року чи лютому-березні 2025 року. Бо коли ми не готові до випробувань – психіка ламається”, – сказав він.


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Loading...