Опубліковано: 25 Жовтня, 2023. Переглядів: 820


На Закарпатті силовики провели спецоперацію: що сталося (+ФОТО, ВІДЕО)

На Закарпатті поліцейські припинили роботу колцентру, у якому спеціалізувалися на виманюванні грошей в іноземців. Про це повідомили на сайті Нацполіції в Закарпатській області.

За інформацією відомства, організаторка схеми, разом із трьома спільниками, орендувала для ведення незаконного бізнесу офісне приміщення та обладнала його всією необхідною компʼютерною технікою.

До схеми вона залучила ще близько 15 осіб, які працювали операторами. Кожен із них підписував договір щодо нерозголошення інформації про діяльність колцентру.

“Дотримуючись наданих жінкою вказівок та інструкцій, оператори телефонували жителям сусідніх європейських країн та пропонували їм придбати трейдинг-курси з інвестування грошей за вигідними умовами. Зацікавлений пропозицією клієнт, перейшовши за фішинговим посиланням, мав ввести свої банківські реквізити й авторизуватися у системі. Натомість замість прибутків від інвестування, люди втрачали не тільки доступ до своїх фінансових активів, але і позбувалися усіх заощаджень на банківських рахунках”, — йдеться у повідомленні.

У ході обшуків з колцентру вилучили комп’ютерну техніку, чорнову документацію та банківські картки підозрюваних.

Правоохоронці відкрили кримінальне провадження за ч. 3 ст. 190 КК України. Санкція статті передбачає до 5 років ув’язнення. Слідство у справі триває.


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Loading...