Опубліковано: 25 Жовтня, 2023. Переглядів: 497


21-річний юнак намагався виїхати з України, батько накрив його ковдрою (ФОТО)

Кордон з Польщею. У пункті пропуску “Рава-Руська” прикордонники виявили чоловіка, який намагався незаконно потрапити до Польщі.

Він заховався у вантажівці, а керував нею його батько.

Як інформує Західне регіональне управління ДПСУ, громадянин України 2002 року народження намагався у незаконний спосіб уникнути проходження прикордонного контролю, оскільки не мав законних підстав для виїзду за межі України.

Аби перетнути кордон хлопець заховався у спальному відділенні кабіни вантажного автомобіля, яким керував його батько – 44-річний громадянин України. Юнак був накритий ковдрою, і ззовні виглядало, що це просто облаштоване спальне місце. Однак, перевірка виявила, що під постільною білизною – ухилянт.

“За спробу незаконного перетину кордону порушника притягнуто до відповідальності за ч.1 ст.204-1 Кодексу України про адміністративну відповідальність. Також у діях чоловіка вбачаються ознаки злочину, передбаченого ст.336 ККУ “Ухилення від призову на військову службу під час мобілізації, на особливий період, на військову службу за призовом осіб із числа резервістів в особливий період”, – інформує ДПСУ.

Проте, більше покарання може понести батько хлопця, якому загрожує позбавлення волі на термін від 3 до 5 років за ст.332 ККУ “Незаконне переправлення осіб через державний кордон України”. Інформацію про випадок вже передали до Нацполіції.


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Loading...