Опубліковано: 24 Вересня, 2023. Переглядів: 248


Єврокомісія буде рекомендувати почати переговори про членство України в ЄС – Bloomberg

У жовтні Європейська комісія буде рекомендувати розпочати переговори про членство України в Євросоюзі. Але ЄК може наполягати на прогресі у пріоритетних сферах, як проміжних кроках. Зокрема йдеться про боротьбу з корупцією, пише Bloomberg з посиланням на ознайомлені джерела.

Рекомендацію Єврокомісії повинні підписати лідери ЄС. Найімовірніше, це станеться на саміті у грудні.

Для України після цього почнеться тривала процедура завершення реформ і приведення законодавства у відповідність із законодавством ЄС у понад 30 сферах, включно з верховенством права та економікою.

“Відмова рекомендувати початок переговорів про вступ України була б політично неспроможною для Єврокомісії через труднощі, які переживає Україна”, – кажуть джерела.

Журналісти вважають, що для ЄС вступ України є критичним випробуванням здатності приймати нових членів і адаптувати процес ухвалення рішень. Повномасштабне російське вторгнення та попередні заяви кількох інших країн ускладнюють дебати щодо України.

На початку жовтня в іспанській Гранаді лідери ЄС обговорять процес розширення та те, як підготуватися до нових членів, включно з країнами Західних Балкан і Молдовою.


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Loading...