Опубліковано: 23 Вересня, 2023. Переглядів: 460


Екологічний івент «Міжнародний день чистих берегів» провели на Іршавщині (+ФОТО)

Щороку у вересні світова екологічна спільнота організовує масштабні прибирання в рамках Міжнародного дня чистих берегів.

До проведення такої акції на Іршавщині долучилися працівники Берегівського міжрайонного управління водного господарства (БМУВГ) разом з колективом Осійського ЗДО.

Про це повідомили організатори екоакції.

Спільними зусиллями було очищено усі заплановані локації в Іршаві та селі Осій від різного роду сміття: пластикових та скляних пляшок, поліетиленових пакетів тощо.

«Такі заходи не тільки сприяють збереженню краси природи, а й підіймають усвідомлення важливості турботи про довкілля серед місцевої спільноти. Ця активність також сприяє створенню більш здорового та приємного середовища для всіх, хто живе та працює в цьому районі», – зазначив начальник Берегівського МУВГ Василь Турянин.

Він наголосив: річок незначних немає! Потрібно берегти кожну краплину чистої води. Доля води залежить переважно від того, як ми господарюємо на берегах водойм.

«Малі річки впливають на склад і якість великих та середніх річок. – веде мову В.Турянин. – Необхідно бережливо ставитись до води, не скидати сміття біля річок, прибирати за собою під час відпочинку біля річки. Ми повинні, пам’ятати, що стан річки багато в чому залежить від нашої культури поведінки. Тож необхідно берегти те, що дала нам природа».


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Loading...