Опубліковано: 22 Вересня, 2023. Переглядів: 332


“Вкрай образлива” – МЗС Польщі зробило гучну заяву про політику Києва

Глава МЗС Польщі назвав політику України “шкідливою”.

Порівняння Польщі з Росією, до яких нібито вдаються українські політики, є “вкрай образливими” для польського суспільства.

Про це міністр закордонних справ Польщі Збігнєв Рау написав учора в Twitter, коментуючи напруженість, яка виникла на тлі зернової суперечки між Києвом і Варшавою.

“У тих самих домівках, де ми спонтанно приймали українських біженців, за столами, де слухали розповіді про їхню долю, сьогодні ми дивуємося, як можна на одному рівні згадувати поляків і росіян, які кривдять українців. Такі порівняння ведуть до глибокого переосмислення польської свідомості щодо України та українців, як колективно, так і індивідуально”, – написав він.

Польща, як і Україна, століттями була жертвою російського імперіалізму, а польський народ зазнавав в 1939 році зґвалтувань, пограбувань, депортацій та розстрілів так само, як український народ в 2022 році. Рау наголосив, що допомога Україні від уряду стала можливою завдяки співчуттю та симпатії до України майже кожної польської родини. Він додав, що нинішня політика Києва є для Варшави не лише “шкідливою і болючою, але й передусім украй образливою”.

Очільник МЗС Польщі підкреслив, що його країна вірить у перемогу України і не стоятиме осторонь. Водночас зауважив, що “не дозволить торгувати стосунками з Польщею в ім’я приватних статків і чужих інтересів, ворожих обом країнам”.

“Потрібна буде титанічна робота, щоб відновити довіру польського суспільства до доброї волі української влади”, – наголосив Рау.


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Loading...