Опубліковано: 22 Вересня, 2023. Переглядів: 352


Графіки відключення світла можуть повернутись. Енергетики назвали умови

Графіки відключень електрики не будуть запроваджувати, якщо не буде обстрілів та великих пошкоджень енергооб’єктів.

В іншому випадку можливі віялові відключення. Про це сказав виконавчий директор ДТЕК Дмитро Сахарук в ефірі телемарафону, передає Gazeta.ua.

“Якщо відвести за лапки фактор обстрілів, то нам відключення не потрібні.

Навіть взимку, коли будуть пікові навантаження, у нас буде можливість залучати імпорт, якщо не вистачатиме української генерації”, – вказав він.

Якщо Росія атакує енергосистему, то можуть бути різні сценарії розвитку подій.

“Якщо накласти на це обстріли, але тут ніхто не знає, якими вони будуть, куди влучать, які будуть пошкодження. Тут ми говоримо про сценарії. Сценарій коли влучили – відремонтували швидко – повернули світло. Сценарій коли влучили, але досить сильно і тоді є необхідність включати віялові відключення для того, щоб балансувати попит. Це можливо. Це один зі сценаріїв, які ми пропрацьовуємо”, – зазначив Сахарук.

З січня-лютого 2023 року графіки вже стали прогнозовані та відпрацьовані. Електрику відключали не за графіком лише тоді, коли була велика руйнація.

“У нас були такі райони, навіть області, де були повністю знеструмлені великі міста і багато населених пунктів. Це через те, що були сильно пошкоджені підстанції чи генерація”, – розповів виконавчий директор ДТЕК.

Зараз енергетики вже знають, як працювати й дещо змінили графіки.

“Тому якщо буде розподілятися електроенергія, тобто ліміти по областях так, як передбачено нормативами, то всі розуміють як виключення робити за графіком. Якщо ж будуть такі великі руйнації, що цього зробити не можна, то тут звичайно буде з графіками дуже важко”, – пояснив він.


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Loading...