Опубліковано: 18 Серпня, 2023. Переглядів: 701


На заході України засновник церкви ґвалтував 12-річну дівчинку

На Рівненщині 12-річна дівчинка постраждала від сексуального насильства з боку засновника однієї з релігійних організацій.

При цьому дитина казала батькові, що це відбувалося “за її згодою”. Все ж, правоохоронці повідомили кривдникові про підозру, а суд відправив його під варту. Про це повідомляє Hromadske з посиланням на Асоціацію жінок-юристок України “ЮрФем”.

Наприкінці липня батько дівчинки звернувся по юридичну допомогу, бо не знав, як правильно вчинити у цьому випадку. Чоловік привозив дівчину до своєї новобудови.

Адвокатка порадила батькові звернутися до правоохоронців. Вони того ж дня встановили підозрюваного. Ним виявився 59-річний засновник релігійної організації (церкви).

Чоловікові повідомили про підозру у “зґвалтуванні особи, яка не досягла чотирнадцяти років, незалежно від її добровільної згоди”.

У “ЮрФем” наголошують, що в цій справі порушене важливе питання добровільної згоди на статеві зносини.

“У справах, які стосуються дітей до 16 років, згода не має значення. Якщо дитина, яка не досягла 16 років, все ж таки нібито погодилася на сексуальні відносини, то кривдник все одно буде нести відповідальність. Адже за національним законодавством вік сексуальної згоди в Україні ‒ 16 років. Тобто це вік, із якого людину вважають спроможною дати свідому добровільну згоду на сексуальні зносини з іншою особою”, ‒ зазначила консультантка лінії правової допомоги “ЮрФем: підтримка” Юлія Нікітіна.

Кримінальне провадження у цій справі розпочали 21 липня, про підозру чоловікові повідомили 23 липня, того ж вечора обрали запобіжний захід. Суд призначив підозрюваному тримання під вартою на 60 діб без визначення розміру застави.

Зараз триває досудове розслідування, призначено низку судових експертиз щодо об’єктів, які були вилучені з місця вчинення злочину. Чоловікові загрожує від 10 до 15 років ув’язнення.


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Loading...