Опубліковано: 24 Липня, 2023. Переглядів: 288


Переселенці отримують соцдопомогу і не хочуть працювати: в уряді пояснили зміни у виплатах для ВПО

Змінами у порядку призначення виплат для внутрішньо переміщених осіб держава хоче стимулювати переселенців докладати зусиль для свого фінансового забезпечення: влаштовуватися на роботу, перекваліфіковуватися, відкривати бізнес.

Є випадки, коли з отриманням фінансової допомоги у людей немає стимулу працювати. Про це сказала перша заступниця міністерки соціальної політики Дарія Марчак у коментарі “Соціальна інформаційна платформа”.

“Коли ми допомагаємо родині, нам дуже важливо знайти той баланс, коли ми не починаємо заміщувати допомогою від держави стимул працевлаштовуватися”, ‒ сказала Марчак.

Є випадки, і про це говорять зокрема керівники обласних державних адміністрацій, що родина отримує допомогу, наприклад, у 10 тис. грн, і у неї немає стимулу йти працювати у селі, розповіла урядовець.

“Для нас дуже важливо, щоб люди зрозуміли, що в них є час, коли держава буде їм допомагати, але він не нескінченний. Цей час у них є, щоб здійснювати свої зусилля для своєї фінансової забезпеченості”, ‒ сказала Марчак.

“Ми продовжуємо на пів року допомогу для тих осіб, які отримують її, наприклад, з квітня чи липня 2022 року. Тобто вже понад рік. Або шість, дев’ять місяців. Таким чином вони сукупно будуть отримувати цю допомогу 15, 18 місяців чи більше. І це насправді дуже великий період”, ‒ заявила заступниця міністерки.


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Loading...