Опубліковано: 20 Липня, 2023. Переглядів: 231


Розслаблятися рано: аномальна спека набирає обертів

У всій південній та центральній Європі досі вирує аномальна спека.

2023 рік стане найспекотнішим за всю історію спостережень, пише Daily Mail.

Дослідники попереджають, що це лише початок.

“Теплова хвиля, яка обрушилася на Європу, ставатиме інтенсивнішою, а температури продовжать зростати.

Спека вже призвела до того, що уряд Німеччини розглядає можливість запровадження сієсти для робітників. Група громадської охорони здоров’я рекомендувала, за прикладом Іспанії, запровадити післяобідній відпочинок під час особливо спекотних днів, щоб зберегти ефективність робітників і знизити можливі ризики для здоров’я”, – ідеться у повідомленні.

В останні кілька днів на узбережжі Середземного моря, зокрема в Італії та Греції, туристи щодня непритомніли, оскільки температура повітря піднялася до рекордних +42°C. В Італії намагаються впоратися з масовим напливом пацієнтів, які потребують медичної допомоги. Медики попереджають, що хвилі тепла насправді є “невидимими вбивцями”.

“Розслаблятися рано. Невдовзі на Європу обрушиться ще одна теплова хвиля. Людству доведеться зіткнутися з неймовірно високими температурами на суходолі та морі, а також із наслідками спеки у вигляді посухи та лісових пожеж. Метеорологічне агентство ООН попереджає, що температура в південній Європі може побити попередній рекорд”, – стверджують вчені.

Тим часом у США спека вразила переважно південний захід. У хвилю високих температур потрапили понад 110 млн американців від Флориди до Техасу та Каліфорнії. Споживання електрики у Техасі побило попередні рекорди, оскільки кондиціонери є єдиним способом отримати там придатну для нормального життя температуру.


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Loading...