Опубліковано: 9 Червня, 2023. Переглядів: 26430


На Закарпатті жорстоко вбили 10-річну дівчинку

На Закарпатті жорстоко вбили 10-річну дівчинку. За публічного обвинувачення ювенальних прокурорів Закарпатської обласної прокуратури суд визнав місцевого жителя винним у жорстокому вбивстві однієї дитини та нанесенні тілесних ушкоджень іншій (п. 2, п. 4 ч. 2 ст. 115, ч. 1 ст. 125 КК України).

Його засуджено до довічного позбавлення волі.

Прокурори у суді довели, що в жовтні 2021 року у с. Паладь-Комарівці Ужгородського району двоє дітей стали свідками конфлікту між засудженим та його дружиною, – інформує Офіс генерального прокурора.

10-річна падчерка намагалася його уникнути та пішла з дому. Чоловік наздогнав дівчинку, затягнув до будинку, а згодом спричинив не менше 75 ударів, які виявилися смертельними. Також вітчим наніс легкі тілесні ушкодження 5-річній доньці жінки.

Після побиття старшої падчерки матір не вчинила жодних дій, щоб її врятувати. Наразі в суді на розгляді перебуває обвинувальний акт стосовно жінки за фактом залишення дитини в небезпеці, що спричинило її смерть (ч. 3 ст. 135 КК України).

На момент вчинення злочину у будинку також перебували двоє дітей подружжя, яким не виповнилося і двох років.

Під час судового розгляду засуджений заперечував вчинення вбивства.

Також встановлено, що чоловік вже притягувався до адміністративної відповідальності за домашнє насильство у попередньому шлюбі.

Крім реального позбавлення волі, суд ухвалив рішення про відшкодування на користь законного представника молодшої падчерки 100 тис грн моральної шкоди.

Вирок суду може бути оскаржений в апеляційному порядку упродовж 30 днів.

ФОТО ілюстративне


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Loading...