Опубліковано: 9 Червня, 2023. Переглядів: 360


Лукашенко хотів напасти на Україну, але армія відмовилась

Білоруському диктатору Олександру Лукашенку не вдалося переконати білоруських військових піти в наступ на Україну у грудні 2022 року.

Хоча він був готовий віддати такий наказ. Про це розповів представник Об’єднаного перехідного Кабінету з оборони та нацбезпеки Демократичної Білорусі та засновник білоруської десантно-штурмової групи у складі ЗСУ Валерій Сахащик в ефірі Еспресо.

“Військовослужбовці почали рух знизу, почали ставити велику кількість питань командуванню, чому вони повинні йти в Україну, чого це раптом український народ став нашим ворогом. Міноборони спробувало залякати військових – нічого не вийшло”, – зазначив Сахащик.

Органи КДБ майже в повному складі майже тиждень провели у військах, шантажували, лякали, говорили з військовими. Однак все це було безрезультатно.

“Доповіли вищому керівництву, що білоруська армія не готова до ведення бойових дій в Україні, тому наказ не був відданий”, – заявив представник Об’єднаного перехідного Кабінету з оборони та нацбезпеки Демократичної Білорусі.


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Loading...