Опубліковано: 7 Березня, 2023. Переглядів: 560


В Україні готується реформа армії: названо головну зміну для чоловіків

Міністр оборони Олексій Резніков розповів про зміни, які готуються в армії. Він нагадав, що вороги нікуди не подінуться після російсько-української війни, тож у майбутньому знадобиться реформа. Заслужений юрист України заявив, що наша країна має убезпечити себе від агресії з боку рашистів.

Він наголосив, що військова професія має стати трендом, щоб ми могли убезпечити себе.

Наголошено, що українці понад 30 років вважали, що вони у безпеці і ніхто не нападе. Військові кафедри у багатьох університетах були формальністю, але були й ті, які якісно готували випускників.

“Армія – це зріз суспільства… Я сподіваюся, що офіцери з бойовим досвідом зможуть донести до навчальних центрів енергію, щоб вони розуміли, як і кого потрібно готувати”, – зазначив Олексій Резніков.

Міністр оборони припустив, що у майбутньому Україні може не знадобитися строкова служба. Натомість кожен повнолітній українець відвідуватиме підготовчі курси: стрільба, окопи, медицина, а також навчатимуться спеціальності.

“Коли ворог знатиме, що кожен повнолітній українець може дістати з-під ліжка автомат і дати відсіч, він 10 разів подумає. Тому військові кафедри точно потрібні. Можливо, треба думати про їхню спеціалізацію”, – наголосив чиновник.

Резніков додав, що йдеться не про його думку, а про одну зі змін, які планує влада. Тому військові кафедри потрібно залишити, розвивати та запроваджувати спеціалізацію.

“Потрібно завершити реформу, і офіційно зареєстрована вогнепальна зброя має бути у населення, звичайно, з проходженням перевірок у психіатра, нарколога та правоохоронних органів. Це мої думки, обумовлені та узгоджені з прем’єр-міністром. Це записано в нашому плані і це один із елементів змін до законодавства, які ми готові робити. Це чітко збігається з позицією президента, ми з ним про це говорили”, – цитує міністра LIGA.net.


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Loading...