Опубліковано: 3 Лютого, 2023. Переглядів: 296


В Україну суне циклон з морозами: в які регіони вже за день прийде справжня зима

В Україні невдовзі розпочнуться сильні морози. Температура подекуди знизиться до мінус 10 градусів.

Про це під час пресбрифінгу розповіла синоптикиня Укргідрометцентру Наталя Птуха. Вона назвала області, які зачепить циклон.

В Україну прийдуть морози

Птуха зазначила, що 5 – 6 лютого розпочинається зниження температури:

  • 5 – 10 градусів морозу в нічні години;
  • 0 – 6 градусів морозу в денні години.

“Щодо опадів. До нас із заходу зараз наближається циклон. Він буде проходити через південно-західну частину України. Звичайно, він вплине на західні області, південні. В цих областях ми очікуємо найближчим часом посилення вітру”, – зауважила синоптикиня.

Вона додала, що основним проявом циклону буде саме посилення вітру. Пориви зі швидкістю 15 – 20 метрів за секунду очікують в більшості західних областей, особливо у:

  • Закарпатській області,
  • Львівській області,
  • Івано-Франківській області,
  • Чернівецькій області.

“Також цей циклон несе опади. Тому в цих областях, які я зазначила, завтра (4 лютого) очікуємо на значний сніг. Тобто майте це на увазі”, – наголосила Птуха.

У ДСНС закликали бути уважними

В Укргідрометцентрі зазначили, що 4 лютого у Закарпатській, Львівській, Івано-Франківській, Чернівецькій областях будуть значний сніг та хуртовина. Рівень небезпечності – “жовтий”.

У ДСНС також повідомили про погіршення погодних умов️.

“Такі погодні умови можуть призвести до погіршення руху транспорту на окремих ділянках доріг та вулиць”, – мовиться у повідомленні.

Рятувальники закликали водіїв та пішоходів бути уважними на дорозі та за можливості не планувати довгі поїздки й дотримуватися правил безпеки.


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Loading...