Опубліковано: 5 Листопада, 2022. Переглядів: 293


Сім областей перевели з погодинних відключень світла на аварійні

У Києві та семи областях, через великі обсяги споживання електроенергії в Україні, ввели аварійні відключення електроенергії, скасувавши погодинні, повідомляє Укренерго, пише УНН.

“Сьогодні, 5 листопада, зранку країна споживає електроенергії більше, ніж у робочі дні – четвер та п’ятницю. Через це, на жаль, графіків погодинних відключень для підтримки стабільної роботи енергосистеми недостатньо”, – вказали в Укренерго.

“Диспетчерський центр НЕК “Укренерго” вимушений надати операторам розподільчих мереж (обленерго) обсяги для обмеження електропостачання всіх категорій споживачів у місті Київ, Київській, Чернігівській, Черкаській, Житомирській, Сумській, Харківській та Полтавській областях. Дію графіків погодинних відключень в цих областях тимчасово припинено”, – додали у компанії.

Українців закликали “не полишати звички свідомо ставитись до споживання електроенергії, особливо в години ранкового та вечірнього пікового споживання”.

До цього Укренерго повідомляло, що 5 листопада застосовуватимуться погодинні обмеження електропостачання у Києві та 7 областях.


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Loading...