Опубліковано: 5 Листопада, 2022. Переглядів: 344


Мобілізація в Україні: чи можуть поліцейські вручити повістку

В Україні продовжується загальна мобілізація, яка введена через повномасштабне вторгнення Росії. Повістки отримують військовозобов’язані чоловіки у віці від 18 до 60 років.

Які дані мають міститься у повістці та чи можуть її вручати представники правоохоронних органів розповіли у виданні Telegraf.

Які дані містяться у повістці?

Як пояснили в Асоціації працівників України, у документі про офіційний обов’язковий або необов’язковий виклик до певного офіційного органу повинно бути вказано прізвище, ім’я та по батькові мобілізованого, а також його адреса.

Окрім того, документ повинен містити військову спеціальність, яка повинна збігатися зі спеціальністю записаною у військовому квитку.

Також у документі зазначається дата, час, а також адреса, куди військовозобов’язана особа повинна прибути.

Обов’язковим пунктом у повістках є й печатка та підпис військового комісара.

Чи мають право працівники поліції вручати повістки?

Якщо ви водій і переймаєтесь, чи може представник правоохоронних органів під час зупинити вашого транспортного засобу вручити повістку, то наразі можна з упевненістю сказати, що поліцейські таких повноважень не мають.

Документи, що були вручені таким шляхом можуть бути оскаржені в рамках судового порядку.

Варто також наголосити, що, згідно із чинним законодавством, прибуття військовозобов’язаної особи до призовного пункту покладається виключно на самого військовозобов’язаного, а будь-які дії його примусового характеру щодо утримання відповідного вважаються незаконними.


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Loading...