Опубліковано: 7 Жовтня, 2022. Переглядів: 422


В автобусах заборонили вмикати музику. Як реагують пасажири та водії на Закарпатті

З 7 жовтня водіям автобусів забороняється вмикати у салонах музику чи інші звукові сигнали. Дозволено лише озвучувати інформацію про поїздку.

7 жовтня набрав чинності Закон України щодо підтримки національного музичного продукту та обмеження публічного використання музики держави-агресора.

Яке ставлення до нововведень у водіїв та пасажирів на Закарпатті дізнавалися журналісти Суспільного.

Слухати музику тільки через навушники мають тепер всі водії та пасажири громадського транспорту.

Іван Водій автобуса каже: “Не вмикаю вже понад три місяці музику. Взагалі. В мене є навушники, слухаю те, що я хочу”.

Марія їздить на роботу громадським транспортом щодня. Їхати в тиші для неї важливо, каже жінка.

“Музика може відволікати як водія, так і пасажирів. Може хтось зупинку пропустити. Всяке може бути”, — пояснює жінка.

Пасажир Сергій розповів Суспільному: “Я не думаю, що відволікає. Дратує декого можливо. Люди їздять з різними характерами, вподобаннями музичними. Хтось хоче їхати в тиші”. З початку повномасштабного вторгнення без музики їздить водій автобуса Ужгород-Оріховиця Іван. “Коли люди гинуть, а інші гуляють, то не сумісно”, — каже водій.

В автобусі, що їздить за 11 маршрутом в Ужгороді, наклеїли повідомлення з посиланням на закон. Петро Ханас водій автобуса розповідає: “Я знаю, закон діє. Наклеїв повідомлення. Але тут (в автобусі — ред.) музики взагалі нема”.

Заборона стосується всіх рейсових регулярних пасажирських перевезень: міського, приміського, міжобласного та міжнародного транспорту. А щодо нерегулярних перевезень — музику можна вмикати лише за згодою всіх пасажирів.

Водій таксі Сергій Голінка про нововведення знає. Каже, вмикав музику лише за згоди пасажирів і до цього закону.

“Люди є різні. Комусь подобається, комусь не подобається. Я музику вимикаю. Тільки новини слухаю. Сам їду, то я собі вмикаю. А коли є пасажири, то вимикаю, без суперечок”, — пояснює водій.

Дотримуватись тиші в транспорті мають не тільки водії, а й пасажири, каже начальник відділу транспорту ужгородської міськради Петро Бобик.

“Цими змінами передбачено, що у салоні автобуса заборонено використовувати будь-які звуки: звуки фільмів, музики та інші. Крім інформації про оплату за проїзд у громадському транспорті. Але хотів би зазначити, що це стосується і пасажирів. Пасажирам також заборонено створювати шум у салоні автобуса. Водій може не допустити до поїздки, або змусити вийти з автобуса”, — розповів начальник відділу транспорту.

Повідомлення про порушення фіксують в міській раді, каже Петро Бобик.


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Loading...