Опубліковано: 31 Липня, 2022. Переглядів: 578


ЗСУ щодня збивають російські безпілотники: часом навіть в західних областях, – Повітряні сили

Вже три місяці ворожа авіація не наважується зайти в контрольований Україною повітряний простір, при цьому наші захисники щодня збивають один-два російські безпілотники.

Про це в ефірі телемарафону сказав речник Повітряних Сил ЗСУ полковник Юрій Ігнат, передає Цензор.НЕТ з посиланням на Укрінформ.

“Щодня маємо 1-2 збитих безпілотних летальних апарати противника, який постійно здійснює розвідку над територією України. Це відбувається не лише сході, а і на півночі, навіть в західних областях нещодавно було збито два БпЛА. Хочу сказати, що ці безпілотники – надзвичайно небезпечна річ, їх необхідно збивати, оскільки саме після їх прольотів, ймовірно, відбудеться ракетна атака по об’єктах інфраструктури, стратегічно важливих державних об’єктах, транспортних розв’язках і так далі”, – сказав Ігнат.

Він уточнив, що БпЛА збивають і зенітно-ракетні війська, і винищувачі, і спеціальні пости з переносними ракетно-зенітними комплексами.

Речник наголосив, що вже три місяці ворожа авіація не наважується зайти в контрольований Україною повітряний простір.

Втім, за словами Ігната, на передньому краї можуть відбуватися атаки ворожих штурмовиків чи вертольотів, вони стають цілями не тільки для зенітно-ракетних чи повітряних сил, а й для протиповітряної оборони Сухопутних військ, штурмових підрозділів. 


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Loading...