Опубліковано: 29 Червня, 2022. Переглядів: 5672


Чоловік і тато на фронті, так ще й мене кличуть? Жінка отримала повістку просто на вулиці (ФОТО, ВІДЕО)

Тернополянка, яка 26 червня отримала повістку просто на вулиці, 28 червня, з’явилася у зазначений час до військкомату. Про це пише місцеве видання «20 хвилин».

Як каже сама, не військовозобов’язана! Так ще й до того ж, її чоловік та батько уже служать у ЗСУ.

— Не можу відійти від шоку ні я, ні мої рідні! Таке взагалі можливо? Вручити повістку жінці, яка не має жодного стосунку до армії? — обурено запитує Вікторія Д. (персональні дані відомі редакції – прим. авт).

Тернополянка розповіла журналістам «20 хвилин», як усе було.

Отож, у неділю, 26 червня, вона ходила провідати подругу, яка захворіла. Затримавшись допізна, жінка не могла викликати таксі зі «Східного» в середмістя, де проживає. Машина, за її словами, мала прибути, хоча на годиннику вже було 23:05. Разом із подругою наша співрозмовниця вийшла на вулицю. Якраз у цей час, каже, до них підійшов патруль (принаймні, так вона називає групу незнайомих їй чоловіків).

Подумала, що це жарт

— У подруги навіть документи не питали. А мене почали допитувати, що ми тут робимо. Я пояснювала ситуацію, що пішки точно не дійду. Мовляв, чекаю на авто. Чоловіків було п’ятеро, не було схоже, що це були поліцейські. Подумала, що то військовий патруль, але точно так і не зрозуміла, — зізнається Вікторія.

На вимогу вона показала свої документи. Після перевірки люди у формі почали казати, що випишуть повістку. Жінка зізнається: думала, що силовики жартують, і про себе погоджувалася з думкою, що її оштрафують. Проте, виявилося, що все відбувається цілком серйозно.

— Кажу їм: «Яка повістка? У мене і чоловік на фронті, і батько на фронті, ще й мене хочете забрати?» Виписали повістку і кажуть, щоб я підписалася. Відповіла, що хочу подивитися, що підписую, але вони закривали рукою, так і не показали. Ще почали казати, якщо відмовлюся, поїдемо у відділ поліції. У підсумку я підписала, вони мене ще й сфотографували з повісткою, — розповідає Вікторія.

Жінка також запитала у патруля, чому повістку виписали їй, а подрузі, яка стояла поруч — ні. Відповідь її шокувала.

— Подруга вже сварилася з ними. Вони сказали їй, що ви неадекватні, ви нам не потрібні, а я ніби адекватніша та вмію спілкуватися. Питала, що я буду на війні робити. Відповіли: «Ви харизматична, підете медиком. Як я піду, якщо я крові боюсь, я не медик», — пояснює Вікторія.

У патрулі були лиш чоловіки. Можливо, вони таким чином загравали? Припускає співрозмовниця.

— Спочатку ми всі сміялися, бо я не вірила, думала, що вони лякають, щоб я на наступний раз не ходила пізно, раніше додому поверталася. Але ж реальна повістка, — дивується жінка.

Вікторія за освітою — учителька історії, працювала маркетологом, ніколи не перебувала на військовому обліку, стверджує.

У військкоматі — вибачалися

28-го червня зранку о 10.00 (так було вказано у повістці) Вікторія прибула до військкомату.

— Я хвилювалася, але розумію, що я порушила закон, бо була на вулиці у комендантську годину. Томі мусила прийти та показатися, — розповідає Вікторія.

За словами жінки, співробітники військкомату, які зазвичай приймають чоловіків, які туди з’являються за повістками, були шоковані, що до них прийшла жінка. Або, принаймні, так себе поводили…

— Переді мною вибачилися, кажуть, що не розуміють, як так вийшло. За їхніми словами, це не були військові, ніби то не були працівники військкомату, які вручали повістку. Попросили вибачення та сказали, що більше такого не повториться і відпустили. Більше я питань не задавала, — ділиться Вікторія.


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Loading...