Опубліковано: 27 Червня, 2022. Переглядів: 368


Чи є у валізі Путіна “червона кнопка” для запуску ядерної зброї – експерт дав відповідь

Російський президент Володимир Путін носить із собою чорну валізу, в якій нібито є “ядерна кнопка”. Її показово носили президенти у часи СРСР під час поїздок за кордон, а теперішній глава Кремля продовжує цю “традицію”.

Однак у цій валізі міститься зовсім інше.

Про це розповів військовий експерт Олег Жданов на своєму YouTube-каналі.

За його словами, у валізі є сейф з електронним замком. Він спрацьовує при відбитку пальців чи сітківки ока. Всередині міститься код.

Коли видається код, то він прикладається до розпорядження і далі йде по команді “вниз”. На кожному етапі його звіряють та додають нову частину.

На фінальному етапі, коли код потрібно вже вводити, розблоковується рубка оператора, в якій і знаходиться “червона кнопка”. Після натиску ракета здіймається зі стартової позиції.

“Ядерна валіза” захищена GPS-маяком, щоб її нікуди не змогли винести. Також там є спеціальна пристібка, однак раніше пристібали навіть наручниками.

“Це в Радянському Союзі було прийнято, що цю валізу носять поруч з главою держави. До прикладу, у США його особливо не “світять”. Вона або перебуває у транспорті, у якому їздить президент Штатів. Але якщо президент йде на довгу прогулянку, у його оточенні є людина з аналогічною валізою”, – зазначив Жданов.

Він додав, що особливо похизуватися валізою полюбляв на міжнародних візитах Борис Єльцин. Це було пов’язано з подіями у Косово.


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Loading...