Опубліковано: 16 Червня, 2022. Переглядів: 27457


У Польщі шоковані втечою українських чоловіків і назвали їх кількість

У Польщі назвали кількість чоловіків, які виїхали з України, перетинаючи польський кордон.Про це пише Rzeczpospolita.

«З 24 лютого по 7 червня 2022 року до Польщі з України прибуло 3,645 мільйона громадян України, у тому числі 432 тисячі – громадяни України – чоловіки 18–60 років. Дані цих осіб службам України прикордонники не передавали», – сказав речник головнокомандувача прикордонної служби лейтенант Ганна Міхальська.

Томаш Семоняк, депутат від Громадянської коаліції, колишній міністр оборони, шокований масштабами цього явища.

– Цей масштаб корупції в рази більший, ніж можна було б припустити. Про це мені розповіли євродепутати з Перемишля, але ці дані свідчать, що це масова практика, – каже депутат Семоняк. І згадує чоловіка, який втік до Польщі, але з вісьмома дітьми свого брата солдата. – Однак він мав дозвіл на виїзд, – наголошує він.

Урядові дані показують, що чоловіки, які виїхали з України, рідко реєструються в Польщі.

Серед 18-65-річних було подано лише 5,1 тис. заяв на PESEL.

Вони не хочуть бути зареєстрованими в Польщі, бо виявилося б, що саме вони не виконують своїх зобов’язань перед Батьківщиною.

– Виною є виключно українська сторона, яка, навіть якщо відрахувати винятки, наприклад, батьки-одиначки, все одно випускає величезну кількість чоловіків, – оцінює депутат Веслав Щепанський – У нас немає санкцій проти людей, які тікають від війни, хоча вони повинні воювати. Польська прикордонна служба не може заблокувати в’їзд будь-кому, хто має дійсний паспорт.

Це протилежність ситуації, коли тисячі українських чоловіків залишили роботу в Польщі, щоб воювати за країну.


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Loading...