Опубліковано: 24 Травня, 2022. Переглядів: 381


Найвищий у званні льотчик: у небі над Україною загинув генерал-майор ВПС Росії (ФОТО)

У небі над Україною був збитий і загинув генерал-майор військово-повітряних сил рф у відставці Канамат Боташев. Інформацію про загибель льотчика підтвердили Бі-бі-сі три колишні підлеглі Боташева, які підтримували з ним зв’язок після закінчення служби.

Про це передає УНН.

Боташев – найвищий у званні льотчик, про загибель якого стало відомо.

До виходу у відставку він був командиром авіаційного полку.

Участь у повітряних боях настільки високопоставленого офіцера може говорити як про те, наскільки складні завдання Москва ставить перед військовими пілотами, так і брак висококласних фахівців, пише ВВС.

Яким чином 63-річний генерал у відставці опинився за штурвалом Су-25 в Україні, незрозуміло, зазначає видання. Колишні підлеглі Боташева припустили, що він “просто не зміг залишитися осторонь”.

У неділю 22 травня Генштаб Збройних Сил України заявив, що у небі над Луганською областю було збито російський штурмовик Су-25. Пілот не встиг катапультуватися, йшлося у повідомленні. За даними Генштабу, Су-25 було збито в районі міста Попасна. Саме в цьому районі зараз точаться найзапекліші бої, оскільки російська армія, з одного боку, намагається просунутися у бік Краматорська, а з іншого – вийти на адміністративні кордони Луганської області та оточити українські війська.

Один із колишніх товаришів по службі Боташева підтвердив Бі-бі-сі, що в Україні відставний генерал виконував завдання саме на Су-25.

Боташев мав клас льотчика-снайпера. За даними міноборони росії, підготовка такого льотчика займає 10-12 років і коштує приблизно 8 млн доларів.


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Loading...