Опубліковано: 24 Травня, 2022. Переглядів: 494


Як отримати компенсацію за втрачене житло: покрокова інструкція

Щоб отримати компенсацію за зруйноване чи пошкоджене житло, потрібно оформити заявку в застосунку “Дія” або ж у ЦНАПі чи на сайті “Росія заплатить”. Про це йдеться у сюжеті програми “Сніданок з 1+1”.

Як отримати компенсацію за втрачене житло: покрокова інструкція

  • У заявці, яку ви подаєте в “Дію”, слід зазначити – де саме, що саме пошкоджено.
  • До заявки треба долучити зняті фото- та відеодокази руйнувань, якщо вони є.
  • Потрібен письмовий акт, який можна скласти від руки в довільній формі. А підтвердити цей акт можуть сусіди чи свідки події своїми підписами.
  • Якщо зараз ви почнете самотужки відновлювати зруйновані домівки, то зберігайте чеки. Вони разом з фотодоказами руйнувань гарантують державну компенсацію.

Планується, що рішення про відшкодування ухвалюватиме спеціальна комісія – тимчасовий колегіальний орган ­– на підставі цієї заявки в “Дії” і документів, які людина додаватиме.

Комісія визначить і форму компенсації. Якщо житло зруйноване або не підлягає відновленню, тоді мають виділити нове помешкання максимальною площею у 150 кв. м. Якщо житло пошкоджене, тоді нададуть грошову допомогу, яка відповідатиме сумі пошкодженого майна.

Зауважимо, якщо в людини немає застосунку “Дія”, подати заявку на компенсацію можна в Центрі надання адміністративних послуг. Там є відповідні працівники, які допоможуть це зробити. Окрім того, аналогічну заявку можна заповнити у військовій адміністрації. А також – подати на ще одному порталі “Росія заплатить”.

Коли саме почнуть виплачувати компенсації – поки що невідомо. Зараз проходить тільки етап фіксації руйнувань. А законопроєкт, який регулюватиме виплати, перебуває на доопрацюванні.


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Loading...