Опубліковано: 21 Травня, 2022. Переглядів: 334


Україна на десятки мільярдів арештувала активи РФ і Білорусі

Бюро економічної безпеки України (БЕБ) наклало арешт на активи Росії та Білорусі вартістю понад 30 млрд грн.

І це лише початок, заявив директор Бюро економічної безпеки України Вадим Мельник під час зустрічі з представниками Консультативної Місії Європейського Союзу в Україні (КМЕС) Фредріком Веслауповідомляє Урядовий портал.

“Підтримка діяльності державних органів під час агресії Російської Федерації є особливо актуальною. Відновлення зв’язків, розуміння напрямів подальшої співпраці між КМЕС та БЕБ, надання такої необхідної зараз підтримки та допомоги є головним завданням. Представники КМЕС націлені на посилення підтримки з розбудови Бюро як прозорого та ефективного органу”, – заявив Веслау.

Метою зустрічі було обговорення актуальних питань діяльності БЕБ в умовах повномасштабної війни, поточний стан розбудови органу, а також бачення роботи БЕБ після завершення бойових дій в Україні. Зокрема, щодо захисту коштів ЄС, направлених на підтримку держави.

Мельник серед пріоритетних напрямів діяльності Бюро відзначив розслідування злочинів, де задіяні активи країни агресора. Веслау розповів про актуальні напрями роботи КМЕС, підтримку українських громадян за кордоном, а також про гуманітарний напрям роботи КМЕС в Україні.

Сторони домовилися продовжити співпрацю у розбудові ІТ-інфраструктури та створенні потужного аналітичного центру на базі БЕБ. Зокрема, обговорили забезпечення спеціальними програмними продуктами аналітичного підрозділу та підрозділу детективів, які допоможуть вивести на якісно новий рівень боротьбу з кримінальними проявами в економіці України. У ході зустрічі також наголошували на необхідності розвитку співпраці з іншими міжнародними організаціями та продовження перемовин із компетентними органами інших держав щодо матеріально-технічної, методологічної та іншої підтримки.


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Loading...