Опубліковано: 21 Травня, 2022. Переглядів: 678


“Ми втратили багато льотчиків” – Зеленський вперше розповів про допомогу бійцям на Азовсталі

Президент України Володимир Зеленський вперше розповів як українські льотчики намагалися долетіти до Азовсталі в заблокованому росіянами Маріуполі для допомоги військовим.

Велика кількість людей загинула. Про це глава держави розповів в інтерв’ю з нагоди триріччя інавгурації на посаді президента, фрагмент якого показали в ефірі загальнонаціонального телемарафону.

“Велика кількість людей загинула – наших льотчиків. На жаль. Абсолютно героїчні люди, які знали, що складно. Знали, що долетіти майже неможливо. Долетіти до Азовсталі й привезти їм ліки, харчі, воду, забрати тіла, поранених.

Багато речей відбувалося, які ніхто офіційно не міг коментувати. Чому? Тому що повітряних коридорів до Азовсталі не було через їхню потужну ППО”, – розповів президент.

Зеленський сказав, що Україна “не просто так” закликала світ допомогти закрити небо над своєю територією.

“Це ж не просто так всі ці розмови. Це ж не те, що ми боїмося літаків, хоча вони небезпечні. Але ми з вами бачили – вони (окупанти) також боялися летіти, тому що втрачали.

Питання було не тільки в літаках. Питання було в їхній ППО, ракетах, багато в чому. Тому ти не можеш просто підійти до Маріуполя. Там багато тижнів льотчики на гвинтокрилах, знаючи, що 90% – вони не повертаються. Уявіть собі, що робили ці люди. Вони летіли туди. Ми втратили багато льотчиків”, – розповів Зеленський.

“Абсолютно героїчні люди (захисники Маріуполя). Не забуваючи, що там всі: і Нацгвардія, і 400 прикордонників. Багато було поранених і загиблих.

Також десантники, поліцейські, навіть працівники Служби безпеки України, медики, військові медики, місцеві пересічні люди. Усі ці люди абсолютно героїчні. Як це відбувалося, що тут відбувалося – це одне питання. Вони захищали Маріуполь”, – сказав президент.


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Loading...