Опубліковано: 14 Квітня, 2022. Переглядів: 5083


Розповіли про долю законопроєкту про покарання чоловіків, які втекли за кордон під час війни

Фракція “Слуга народу” не голосуватиме за введення відповідальності для чоловіків призовного віку, які виїхали з України та не повернулися під час воєнного стану. Про це заявив голова фракції у Верховній Раді Давид Арахамія.

Арахамія розповів, що “Слуга народу” не голосуватиме за законопроєкт №7265. Голова фракції у своєму Telegram каналі повідомив:

“Фракція політичної партії “Слуга Народу” не буде підтримувати ухвалення законодавчої норми про відповідальність чоловіків призовного віку, які виїхали з України та не повернулися у встановлений законом термін під час воєнного стану. Зокрема, мова йде про законопроєкт 7265″.

Політик зазначив, що ухвалення цього законопроєкту небезпечне для оборони України у воєнний час і зашкодить її відновленню у майбутньому. Арахамія розповів, що багато українців працюють за кордоном та пересилають в Україну гроші – як допомогу сім’ям або як пожертвування у фонди оборони країни.

У “Слузі народу” наголосили, що покарання має торкнутися лише чиновників та депутатів, які втекли з України під час війни.

Раніше у Верховній Раді зареєстрували законопроєкт, який передбачає кримінальну відповідальність за приховування чоловіків за кордоном під час війни. Нардепи пропонували запровадити кримінальну відповідальність за ігнорування цієї норми.


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Loading...