Опубліковано: 5 Березня, 2022. Переглядів: 137627


Вбили члена першої української делегації на переговорах з Росією — ЗМІ (ФОТО)

Співробітники Служби безпеки України вбили під час затримання члена першої української делегації на переговорах у Гомелі Дениса Кірєєва.

Про це повідомляє видання “Обозреватель“, посилаючись на власні джерела.

Передбачається, що банкіра Дениса Кірєєва підозрювали у державній зраді.

Видання “Українська правда” за словами джерел серед силовиків та політиків повідомляє: у СБУ були докази проти підозрюваного, включаючи записи телефонних розмов.

За даними “5 каналу”, ще у липні 2020-го українські правоохоронці відкрили проти нього кримінальне провадження про можливу роботу на спецслужби РФ. Автори розслідування стверджують, що Денис Кірєєв кілька разів на рік їздив до Росії, де міг спілкуватися з кураторами.

Офіс президента не вказав ім’я Дениса Кірєєва у списку учасників делегації, яка провела переговори з Росією у місті Гомель 28 лютого, проте на опублікованих фото його можна побачити з боку української делегації. За столом чоловік сидів поруч із народним депутатом Рустемом Умеровим.

Народний депутат Олександр Дубинський у своєму телеграм-каналі Dubinsky.pro назвав Дениса Кірєєва людиною братів Сергія та Андрія Клюєвих.

За його інформацією, з 2006 по 2008 рік Денис Кірєєв працював заступником гендиректора “СКМ Фінанс”, після чого перейшов до австрійської компанії GROUP SLAV AG, пов’язаної з Клюєвими. Крім того, з 2006 по 2012 роки входив до Наглядової Ради “Укрексімбанку”, а з 2010 до 2014 року займав позицію першого заступника Голови Правління Ощадбанку “за квотою Клюєвих”.


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Loading...