Опубліковано: 16 Лютого, 2022. Переглядів: 596


11-річну дівчинку паралізувало після коронавірусу

У Львові після перенесеного коронавірусу в 11-річної Соломії почали відмовляти руки й ноги.

Ускладнення, яке у світі трапляється вкрай рідко, зафіксували в дитячій лікарні Першого медоб’єднання Львова, повідомили лікарі у Facebook.

“Covid-19 Соломія перенесла в легкій формі, із симптомів була лише втрата нюху та смаку. Та вже за кілька тижнів у дитини почала сильно боліти голова і вона відчула затерпання та слабкість у ногах, а потім у руках. За якийсь час Соломійка уже не змогла втримати виделку”, – розповіли в Першому територіальному медичному об’єднанні Львова.

Дівчинку терміново госпіталізували одразу в реанімацію дитячої лікарні, де вона провела два тижні.

“Діагноз, який вдалося встановити дитині, – гострий поперечний мієліт в шийному відділі хребта та зниження рухової активності у верхніх і нижніх кінцівках із порушенням функцій тазових органів. Це запальне інфекційне захворювання спинного мозку, за якого блискавично вражаються рухова й чутлива здатність”, – кажуть медики.

Як з’ясували лікарі, Covid-19 запустив хибну роботу імунної системи, яка почала сприймати клітини спинного мозку як чужорідні, атакуючи свій же організм.

За два тижні в реанімації стан Соломії вдалося стабілізувати. Ще місяць дитина лікувалася в неврологічному відділенні: займалася з реабілітологом, щоб запобігти знерухомленню суглобів, вона знову вчилася сидіти й ходити.

Після чергового планового огляду лікарі сказали, що хвороба відступила – розвиток ускладнення зупинили, рухливість ніг і рук відновили.


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Loading...