Опубліковано: 16 Лютого, 2022. Переглядів: 614


У Баранинській ОТГ по-варварварськи знищили понад 2500 дерев яблуневого саду місцевого депутата (ФОТО, ВІДЕО)

Йдеться про безпрецедентне знищення організованою злочинною групою саду із 11-річними яблунями в Нижньому Солотвині, що на Ужгородщині, поблизу траси Київ-Чоп. Таких кримінальних методів боротьби із опонентами Закарпаття не пам’ятає з 90-х.

9 лютого мешканець села Нижнє Солотвино та депутат Баранинської ОТГ Тарас Мигалко виявив знищеним свій сад з понад 2500 дерев яблуні.

Як розповів Т. Мигалко, він разом з родиною висадили цей фруктовий сад в 2011 році. Тоді його садили 4 дні 17 людей на площі понад 2 гектари. Всього було посаджено 3000 дерев. З них станом на сьогодні знищено понад 2500, тобто по 180 дерев в 14 рядах.

Зловмисники діяли по-варварськи методично і скрупульозно – підпилювали, а далі ламали на спилі підряд кожне дерево. Це свідчить про те, що діяла група осіб і не в один захід. Та, скоріш за все, вночі.

Т. Мигалко входить до депутатської групи “Рідна громада” та чітко кваліфікує це умисне знищення майна як форму тиску на його депутатську діяльність.

За фактом злочину постраждалий відразу звернувся до поліції. Однак по сьогоднішній день, а це вже тиждень, жодних активних розшукових дій щодо пошуку зловмисників не спостерігає. Йому навіть досі не надали витяг з Єдиного реєстру досудових розслідувань, який, за законом, зобов’язані були надати протягом 24 годин.

Оскільки йдеться про таке масштабне та умисне знищення майна, що заподіяло майнову шкоду в особливо великих розмірах, то такі дії мали би кваліфікуватись за ч.2 ст. 194 Кримінального кодексу України. Даний злочин відноситься до категорії тяжких і карається позбавленням волі на строк від трьох до десяти років.


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Loading...