Опубліковано: 24 Жовтня, 2024. Переглядів: 93


На фронт прибули перші підрозділи КНДР: розвідка повідомила деталі

Перші підрозділи корейських військових, які пройшли навчання на східних російських полігонах, вже прибули в зону бойових дій. Як повідомляють у Головному управлінні розвідки Міністерства оборони, вчора, 23 жовтня, їх помітили у Курській області.

За оцінками розвідниками, в Росію перекинули близько 12 тисяч північнокорейських військових. Серед них ― 500 офіцерів, зокрема три пхеньянські генерали.

У розвідці повідомили, що підготовка прибулих на росію солдатів армії КНДР відбувається на п’ятьох військових полігонах, розташованих на сході держави-агресора ― “Барановский” (Уссурійск), “Донґуз” (Улан-Уде), “Єкатеринославський” (Екатеринославка), 248-й (Князе-Волконскоє) та 249-й (Сергеєвка).

На злагодження військових з Північної Кореї, яких Росія має намір залучити у війні проти України, виділяють декілька тижнів. Відповідальним за контроль вишколу та адаптації військ КНДР Москва призначила заступника міністра оборони РФ Юнус-Бек Євкурова.

“Надісланих Пхеньяном солдатів комплектують амуніцією, постіллю, зимовим одягом та взуттям, а також гігієною. Зокрема, кожному північному корейцю Москва, відповідно до установлених норм, щомісячно виділятиме 50 метрів туалетного паперу та 300 грам мила”, — повідомили у ГУР.

Південна Корея обіцяє відповідь

Сеул “не сидітиме склавши руки” на тлі повідомлень про те, що Північна Корея направила тисячі військ до Росії для участі у війні в Україні, передає “Голос Америки”.

Виступаючи в Сеулі після переговорів із президентом Польщі Анджеєм Дудою, президент Південної Кореї Юн Сук Йоль назвав розгортання північнокорейських військ “провокацією, яка загрожує глобальній безпеці за межами Корейського півострова та Європи”, пише Independent.

“Ми погодилися, що відряджання Північною Кореєю військ до Росії є прямим порушенням резолюцій Ради Безпеки ООН і Статуту ООН і є провокацією, яка виходить за межі Корейського півострова та Європи, щоб загрожувати глобальній безпеці”, — сказав Юн.

Попри те, що Південна Корея дотримується принципу відмови від прямих поставок летальної зброї, але в цьому випадку може переглянути цю політику. Це залежатиме від подальшого розвитку військової співпраці Росії та КНДР, зазначив президент Юн Сок Йоль.


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *