Опубліковано: 4 Жовтня, 2024. Переглядів: 72


В НБУ розказали, що буде з курсом долара

Національний банк України продовжить політику керованої гнучкості, але повертатися до плаваючого курсу поки що зарано.

Водночас НБУ уникатиме різких змін курсу гривні до долара, заявив голова фінустанови Андрій Пишний у Facebook.

“Кардинальних змін у нашій валютно-курсовій політиці очікувати не варто. Ми залишаємося в режимі керованої гнучкості курсу.

На нашу думку, цей режим наразі є оптимальним, ураховуючи перманентний структурний дефіцит валюти. Хоча ми завжди зазначаємо, що керована гнучкість курсу – це проміжний формат, про перехід до повноцінного плавання курсу говорити точно зарано”, – нависав він.

Валютно-курсова політика НБУ і надалі спрямовуватиметься на збереження стійкої та контрольованої ситуації на валютному ринку.

“Це важливо для виконання ключового завдання НБУ збереження інфляції на помірному рівні цього року та повернення її до цілі 5% найближчими роками. Для цього НБУ зберігатиме активну присутність на ринку: компенсуватиме структурний дефіцит іноземної валюти та убезпечуватиме курсову динаміку від різких рухів. Це сприятиме помірним коливанням гривні в обидва боки (і в бік послаблення, і в бік зміцнення) як на відносно коротких, так і на триваліших часових проміжках залежно від зміни ринкових умов”, – повідомив Пишний.

НБУ й надалі уважно стежитиме за станом ринку, щоб уникати потрясінь.


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Loading...