Опубліковано: 2 Серпня, 2024. Переглядів: 234


ЄС звернувся до Угорщини та Словаччини щодо російської нафти

Угорщина та Словаччина повинні зменшити свою залежність від постачання російської нафти. Для цього є альтернативне джерела, написав віцепрезидент Єврокомісії та єврокомісар з торгівлі Валдіс Домбровскіс у листі до Будапешта та Братислави, передає Financial Times.

“Угорщині та Словаччині слід активно проводити диверсифікацію, відмовившись від російського викопного палива”, – наголосив він.

Домбровскіс додав, що зараз в обох країн достатня кількість поставок нафти. Будапешт та Братислава вимагали термінової консультації з Єврокомісією за участі України, але вона не знадобилася.

Як альтернативу Словаччина та Угорщина можуть використовувати трубопровід, яким нафта надходить з Хорватії.

“Поточний аналіз комісії вказує на достатню пропускну спроможність для Угорщини та Словаччини альтернативними трубопроводами, такими як трубопровід JANAF Adriatic”, – уточнив єврокомісар.

Домбровскіс розповів, що під час минулотижневої зустрічі більшість представників країн ЄС “замислились, чому Угорщина та Словаччина досі не вивчили альтернативних варіантів”.

Він звернув увагу, що угорська енергетична компанія MOL визнала, що “Лукойл” не є власником нафти, яка надходить через Україну нафтопроводом “Дружба”. Тож санкції Києва не торкнулися постачань в Угорщину.


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Loading...